به وب سایت درمانگاه دندانپزشکی آپادانا خوش آمدید

ارتودنسی در درمانگاه دندانپزشکی آپادانا

متخصص ارتودنسی درمانگاه دندانپزشکی آپادانا

دکتر سمیرا کاولی   
ردیف کردن دندانها و ارتودنسی زیبایی فارغ التحصیل از دانشگاه ...............................................................................................................
ارتودنسی علم صحیح روابط نامناسب فکی و درمان جفت شدن غلط دندان‌ها و ردیف کردن دندان‌های نامنظم می‌باشد که تشخیص، پیشگیری، تفسیر و درمان آن توسط دندان‌پزشکان عمومی و در موارد پیچیده‌تر توسط متخصصین ارتودنسی عملی می‌گردد. اکلوژن عبارتست از روابط و قرارگیری صحیح بین دندان‎ها و فکین، که به موارد غیر طبیعی آن، مال‌اکلوژن گفته می‌شود.
عکس ارتودنسی-درمانگاه دندانپزشکی آپادانا
ناهنجاریهای فکی و دندانی تاثیر بسیار زیادی در زیبایی چهره،تکلم و حتی غذا خوردن افراد باقی می گذارد بهترین سن برای انجام عمل ارتودنسی در سنین ۱۰ تا ۱۱ سالگی می باشد چون قابلیت تغییر مکان دندانها،همزمان با رشد فک و صورت و رویش دندانهای دایمی وجود دارد.
درمان ارتودنسی به دو صورت ثابت و متحرک انجام می گیرد.
۱-ارتودنسی متحرک در سنین پایین تر و با انجام قالب گیری و ساخت پلاک ارتودنسی آکریلی  صورت می گیرد که از دهان بیمار خارج میشود و موقع غذا خوردن و یا ورزشهایی که با ضربه سر و کار دارد،از دهان بیرون آورده میشود.بیمار هفته ای یکبار جهت معاینات دوره ای به دندانپزشک مراجعه می کند طول درمان از ۶ ماه تا یکسال و نیم می باشد.
۲- ارتودنسی ثابت، در سنین بالاتر و ناهنجاری‌های پیچیده تر با چسباندن سیم و براکت‌های ارتودنسی به دندان گذاشته می‌شود. مدت درمان از ۶ ماه تا ۳ سال طول می‌کشد.
عکس ارتودنسی-درمانگاه دندانپزشکی آپادانا
قبل و بعد از ارتودنسی
عکس ارتودنسی-درمانگاه دندانپزشکی آپادانا

توصیه های مهم بهداشتی

۱- برای آنکه  ارتودنسی ثابت یا متحرک، نتیجه درمانی مطلوب حاصل شود همکاری و مراجعات منظم بیمار به مطب دندانپزشکی، جهت فعال کردن سیمها و فنرهای ارتودنسی الزامیست.

۲- در ارتودنسی متحرک، پلاک های ارتودنسی در هنگام غذا خوردن و آشامیدن باید از دهان خارج شود. پس از صرف غذا و تمیز کردن دندان‌ها و پلاک ارتودنسی، مجددا در دهان گذاشته می‌شود.

۳- با مشاهده هرگونه زخم و ممانعت در غذا خوردن و صحبت کردن توسط وسایل ارتودنسی، هرگز آن را دستکاری نکنید و جهت رفع مشکل به مطب مراجعه کنید.

۴- تمیز کردن براکتها و سیم‌های ثابت ارتودنسی بعلت غیر متحرک بودن، به راحتی انجام نگرفته، جهت جلوگیری از گیرغذایی و پوسیدگی دندان‌ها، توسط مسواک‌های مخصوص انجام می‌گیرد تا از بو گرفتن و پوسیدگی جلوگیری شود.

۵- پس از تحویل پلاک‌های ارتودنسی متحرک و سیم‌های ثابت در دهان در چند روز اول، صحبت کردن و غذا خوردن به علت وجود جسم خارجی مشکل می‌باشد که به مرور زمان به آن عادت خواهید کرد.

۶- هزینه درمان و مدت درمان در ارتودنسی ثابت، بیشتر از ارتودنسی متحرک بوده و در سنین بالاتر انجام می‌گیرد جهت پیشگیری، با مشاهده هرگونه اختلال و بی‌نظمی در دندان‌های کودکان خود، معالجه آنان را در سنین پایین‌تر آغاز کنید.

۷- دندانپزشک شما، مراحل کار و نوع درمان را برای شما شرح می‌دهد چون ممکن است برای ایجاد فضا و ردیف کردن دندان‌ها نیاز به کشیدن دندان‌های دایمی باشد.

۸- در ارتودنسی ثابت از جویدن آدامس و خوردن غذاهای سفت و شکننده و چسبنده با هدف جلوگیری از شکسته شدن و کج شدن سیم‌های ارتودنسی اجتناب کنید.

۹- هنگام فعالیت‌ها و ورزش‌های شدید و سنگین که با ضربه به سر و صورت همراه است و یا هنگام شنا مراقب سیم‌های ارتودنسی ثابت خود باشید و در صورت داشتن پلاک ارتودنسی متحرک آن را از دهان خارج کنید.
شماره تماس ضروری